×


AQUARIUS

Lidmaatschap 

 

 

 

Roeien kost bij RV Aquarius 5,- euro per uur. Meestal wordt er in blokken van 2 uur geroeid.  

Dit vertaalt zich in onbeperkt roeien voor 40,- euro per maand en/of 240,- euro per roeiseizoen.

Hierin zit roei-instructie niet inbegrepen. Voor Roei-instructie wordt een trainer ingehuurd en de kosten daarvan verdeeld over het aantal leden die er gebruik van willen maken (reken op 10,- p.p. per les)

Aspirant leden kunnen 1 x op proef komen roeien. De enige voorwaarde die we stellen is dat je moet kunnen zwemmen.

Vaste roeidagen zijn zaterdagochtend van 10-12 uur en op woensdagavond van 20 - 22 uur (als het te donker is om te roeien wordt er binnen geklust, er is altijd wel wat de doen aan het gebouw of de boten.)

Roeikleding moet niet te wijd zitten, loshangende kleding kan tussen het bewegende bankje terecht komen en beschadigd raken. Schoenen moeten nat mogen worden, slippers zijn niet zo geschikt, waterschoenen of oude gympen wel. Je kunt ook evt. met blote voeten roeien. 

Roeivereniging Aquarius is opgericht op 3 juni 2005. Eerst vanuit 3 containers aan de noordzijde van de Binnenschelde, 2 voor botenopslag en een als kantine/kleedkamer. Op een nieuwjaarsnacht is de kantinecontainer afgebrand, met alleen botenopslag in 2 verroeste containers bleek het niet eenvoudig om nieuwe leden te interesseren om lid te worden. Om nieuwe leden ook iets te bieden te hebben zijn we daarom eerst maar eens op zoek gegaan naar geschikte huisvesting, om vandaaruit de vereniging weer te gaan opbouwen. Na een aantal jaar praten met de gemeente hebben we nu een fantastische plek aan de Binnenschelde toegewezen gekregen, een geweldig gebouw geregeld en ook nog wel wat werk te verzetten. Het gebouw bestaat uit 18 containerunits, die eerst in de stad dienst deden als kantoor. Wij hebben ze aldaar ontmanteld, en verhuisd naar het water waar we ze in een nieuwe configuratie hebben opgebouwd. Het betere lego-en, zo gezegd. Het opknappen van het gebouw gaat langzaam, maar met een aantal vrijwilligers bouwen we in onze vrije tijd gestaag door aan kantine, kleedkamers, keuken, douches en toiletten. Het wordt bijzonder fraai! Alleen al om eens van het prachtige uitzicht te komen genieten, willen we u uitnodigen om eens langs te komen!

En, er kan ondertussen wel 'gewoon' geroeid worden. De boten liggen klaar ervoor!


Adres van het clubhuis, waar dus geroeid wordt: Calandweg 11a, 4612 PG  Bergen op Zoom (het verticaal grijs-gestreepte gebouw met gele kozijnen)

PostadresRV Aquarius, p/a Strandplevier 24, 4617 JN  Bergen op Zoom

KvK-nummer: 20120587

Banknummer: NL85 INGB 0006 9852 06 ING bank Bergen op Zoom